Nasza historia

dowiedz się o nas więcej

Kim jesteśmy?

Smaki dzieciństwa i doświadczenie w branży kulinarnej

Czy Wasza mama też przygotowywała pyszne kopytka? My dobrze pamiętamy te dobre czasy beztroski, kiedy wracaliśmy ze szkoły, a na stole czekał pyszny obiad. To dlatego tak bardzo wszyscy kochamy kopytka. W poszukiwaniu smaków dzieciństwa odkryliśmy potrzebę stworzenia kopytkowego miejsca, w którym będzie można zasmakować się w tym nieco zapomnianym specjale.

Doświadczenie w branży zdobyliśmy w prowadzeniu #zjedzburgera. Pierwszy lokal powstał pod koniec 2015 roku i już wtedy wiedzieliśmy, że w tym małym lokalu Was wszystkich nie pomieścimy.

Idąc za ciosem, stworzyliśmy drugi lokal na pl. Bema. Przez ten czas nauczyliśmy się wszystkich kluczowych kwestii, a przede wszystkim jak dbać o jakość naszych produktów. Zaangażowana i przeszkolona załoga łączy wszystko w jedną, spójną całość. A o to głównie chodzi w smacznej kuchni.
Smak i jakość są najważniejsze.

Nasza filozofia

Jaka jest Kopytkarnia?

Od samego początku pracy w branży ustawiliśmy sobie poprzeczkę dosyć wysoko. Naszym głównym założeniem jest przygotowywanie pysznych posiłków ze świeżych produktów. Nie uznajemy w naszej kuchni kompromisów. Nie korzystamy z półproduktów. Mocno wierzymy, że produkty, z których przygotowujemy posiłki, mają ogromne znaczenie na finalny smak potrawy.

Lubimy zaskakiwać – znamy się na foodparingu, przez co nasze niektóre pozycje w karcie zdają się być nieoczywiste. Dużą uwagę przykładamy do pracy nad układaniem kompozycji smakowych kopytek miesiąca. Bawimy się smakami i wykorzystujemy produkty sezonowe, bo wiemy, jak bardzo je lubicie (my również). Naszą kuchnię przekazujemy wykwalifikowanemu personelowi.

Dzięki naszemu doświadczeniu wiemy jak pracować pod presją czasu – staramy się na każdym etapie skracać czas oczekiwania na posiłek do minimum. Często w naszej kuchni tworzymy nowe przepisy, dzięki czemu czerpiemy inspiracje od siebie nawzajem. Bo super jest tworzyć razem coś fajnego i pysznego! Nasza obsługa jest uśmiechnięta i pomocna. Zależało nam na stworzeniu miejsca, do którego będziecie chcieli często wracać.

Nasze podejście do gotowania

Jak dbamy o jakość?
pomidory
ziemniaki na kopytka

Świeże składniki


Do naszej kuchni trafiają codziennie dostawy świeżych produktów.

Sprawdzeni dostawcy


Towar, który otrzymujemy pochodzi tylko od sprawdzonych dostawców. Kontrole jakości i weryfikowanie otrzymanych dostaw pozwalają zachować wysoki standard jakości dań.

kopytka z batatów
zioła

Codzienne gotowanie


Nasze kopytka przygotowujemy codziennie. Dbamy o detale używając różnych przypraw, które podkreślają smak i nadają im przyjemny aromat. Całość dopełniają sosy i dodatki.

Pomysł & działanie

Kto stoi za sukcesem Kopytkarni?

Każdego dnia, dzień po dniu – wspólnie dla Was tworzymy miejsce, w którym powstają pyszne kopytka. Za każdym sukcesem stoi człowiek – tak samo jest u nas. Ludzie tworzący to miejsce są energiczni, doświadczeni oraz kreatywni. Dzięki naszej pasji i ambicji codziennie powstają pyszne kopytka, które tak bardzo kochacie, a codzienna determinacja sprawia, że swoją pracę traktujemy jak misję.

Nasze poczucie humoru wypełnia chwile, w których nie pracujemy. No i najważniejsze – wszystko, co robimy, robimy dla Was. Bez Was to miejsce by nie powstało! Wasze wspaniałe komentarze dodają nam skrzydeł - dziękujemy, że stajecie się częścią naszego kopytkowego świata.

#zkopytanakopytka

Tu jesteśmy

plac Bema 6
Wrocław

Kontakt z nami

Ten adres mailowy jest zabezpieczony przed botami. Włącz Java Script w przeglądarce, by go zobaczyć
+48 797 94 88 22

Godziny otwarcia

pt – sb: 11 – 23
nd – czw: 11 – 22
©2019 Kopytkarnia. Wszelkie prawa zastrzeżone | Logo & strona: Hotmilk Design Studio

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej.

Zgadzam się

Polityka prywatności